Hög tid att börjar nätverka!

Linkedin är världens största professionella affärsnätverk med över 3 millioner medlemmar. bara i Sverige. Hög tid att börjar nätverka?

Lägga till nuvarande kontakter. Du kan t.ex ladda upp / synka dina kontakter från Outlook, Gmail eller telefonen. De kontakter som redan finns med på LinkedIn kan du välja att lägga till direkt. Du väljer själv om du vill skicka inbjudan till alla eller enbart utvalda. Om du har kontakter som inte finns på LinkedIn får du möjlighet att «bjuda in kontakter». Då går din inbjudan på e-post.

LinkedIn har standardmeddelande när du skickar inbjudningar. Vårt råd är att du tar dig tid till att göra din inbjudan personlig. Du har begränsad antal tecken, men skriv en kort förklaring varför du söker kontakt, det är alltid uppskattat. 

Använd sökfunktionen för att hitta kollegor, studiekamrater, affärspartners, grupper eller företag. De allra flesta av oss är här just för att skapa nya kontakter, var inte rädd för att skicka en inbjudan till någon du är nyfiken på och vill lära känna. 

Du kan alltid be om personliga introduktioner när du vill connecta med nya människor. Ett enkelt sätt att skapa nya kontakter är att söka på “bekantas kontakter”. Det kallas andrahands kontakter på Linkedin och har siffran 2 bredvid sin profil. Det betyder också att ni har en eller fler gemensamma kontakter på LinkedIn som kan introducera dig. 
 
Var strategisk när du börjar bygga ditt kontaktnät. Genom att ha kontakt med personer som är framstående inom din bransch stärker du ditt eget varumärke. Bjud in alla dina kontakter på LinkedIn, även de du möter på kurs, events, föredrag eller andra nätverksträffar. Man vet aldrig var gemensamma intressen sammankopplas.

Gå med i olika grupper och kolla igenom medlemmar i varje grupp. Med gemensamma intressen finns det alltid något att kommunicera kring. Genom att dela med dig till andra av tips och råd samt aktiv i diskussioner bygger du ditt varumärke som expert.

Utnyttja möjligheten med LinkedIn och skapa ett stort nätverk och ta för dig av nya kontakter. Vill du lära mer? Välkommen på kurs