Hva er din SSI score og hvordan finner du den?

LinkedIn blir en stadig viktigere kanal, både som et profesjonelt nettverk og som en markedsplass hvor du kan bygge både ditt og bedriftens varemerke. Med fokus på din private profile, der du bygger ditt personlige varemerke, eller profesjonelle rykte om du vil, kan du få «karakter» fra LinkedIn på den innsatsen du legger ned.

Med SSI score har LinkedIn skapt et verktøy som viser deg hvordan din profil scorer i forhold til ditt eget nettverk og innen din industri/bransje. «Social Selling Index» er LinkedIns dom av hvor flinke du er til å:

  • Bygge ditt personlige varemerke
  • Skape relasjoner med mennesker i ditt nettverk
  • Finne de riktige personene 
  • Engasjere med innsikt 

Å mestre Social Selling er viktig med tanke på at vi mennesker i dag søker informasjon om ulike tjenester før de gjør en investering, eller kjøper en vare/tjeneste. Vi ønsker å gjøre ting enkelt og frigjøre tid - i takt med den utviklingen, øker behovet for digitalisering hos alle bedrifter. 

Så er det ingen grunn til panikk. Vi har vært digitale i varierende utstrekning siden 80-tallet. Siden den store www-revolusjonen (World Wide Web) i 1991 har datamaskiner over hele verden kunnet snakke med hverandre og sosiale medier har vært en del av vår hverdag de siste 15 årene. Forgjengerne til moderne sosiale medier kan spores tilbake til 1985. Men la oss komme tilbake på rett spor...

Din LinkedIn profil kan godt være der hvor første møte mellom deg og en potensiell kunde, leverandør, samarbeidspartner, ny kollega eller kanskje din neste sjef skjer. 

Hvilket førsteinntrykk gir profilen din dem?

Her finner du din SSI Score (du må være logget inn på LinkedIn) 

Du og bare du kan identifisere din målgruppe - hvem er det du vil nå? Sannsynligheten for at du treffer dem på LinkedIn er veldig stor! Og du treffer dem H2H, menneske til menneske. 

Bruk SSI verktøyet som en indikasjon og ha det gøy mens du forbedrer din egen score. 
Dette handler om litt innsats og langsiktighet. Det er ingen sprint, men et maraton. Gjennom jevnlig innsats og tilstedeværelse kan du fremstå som en ekspert innen ditt området, noe som gjør at du får flere kontakter og økt trafikk til egen profil. Bli tydelig, synlig og bli valgt. 

Den amerikanske IT-giganten Microsoft kjøpte det sosiale nettverket LinkedIn for svimlende 217 milliarder kroner i 2016. Det er en investering som kommer med like saftige ambisjoner. I april 2017 passerte de 500 millioner medlemmer verden over og målsetningen er å doble antallet til 1 milliard medlemmer. 

Tips til å forbedre din SSI score: 

  • Sørg for å fyll inn alle punkter på profilen, slik at den er fullstendig
  • Knytt kontakter med mennesker du kjenner og våg å ta kontakt med de du ikke kjenner.. Vi er alle på LinkedIn for å se og bli sett - det er opp til mottakeren om de vil akseptere en forespørsel eller ikke. 
  • Skap dialog via innlegg eller private meldinger
  • Vær generøs, lik og/eller del andres innlegg om det er interessant for ditt nettverk
  • Delta i grupper og diskusjoner, still spørsmål eller vis frem din egen ekspertise gjennom å hjelpe andre 
  • Start dialog med nye kontakter og potensielle kunder

Mennesker stoler på mennesker, mer enn de gjør på bedrifter og organisasjoner. 
Hvilken oppfatning får man av deg og dine kolleger?

Kontakt oss når du vil lære mer. Vi har arrangert kurs og forelesninger for individer, grupper og organisasjoner siden 2013.